Container sikring – låse, alarmer eller hegn

En container benyttes ikke kun til bortskaffelse af affald. Faktisk benyttes langt de fleste til forskellige typer af opbevaring, eller til nogle meget specielle og unikke formål. Det er ikke lige gyldigt hvordan man sikre sine værdier, da der er stor forskel på hvor effektive de forskellige typer af sikring er. Skal du f.eks. sætte hegn om containere, opsætte video overvågning, eller er det nok med et par kraftige container låse? Lad os kigge lidt på nogle af de mange muligheder, som er inden for sikring af containere.

Container låse

En god og solid container lås, kan være guld værd når man skal sikre sine værdier. Mavako , Flexlock, Birepo og Puck er nogle af de førende mærker inden for container låse. Alle godkendte i klasse 5 og giver en rigtig god sikkerhed. Dog er der alligevel ret stor forskel i hvor gode de er. F.eks. kan et Mavako låsebeslag til 1.500 kroner, lettere brydes op end f.eks. en Birepo til 5.000 kroner. Så det er ikke helt lige gyldigt hvad man vælger. Jo dyrere værdierne der skal opbevares er, jo bedre og dyrere lås bør man også vælge. Det samme gælder hvis det er tale om en special container som f.eks. et mobil køkken. Her vil det for mange være spild at smide en 5-6.000 kroners lås på, da en 1.500 kroners container lås nemt vil kunne holde langt de fleste tyve væk. Der er jo næppe nogle der gider bruge dyrt udstyr og lang tids arbejde, på at komme ind i et mobilkøkken og løbe med en 2000 kroners mikrobølge ovn.

Læs også: Hvad er forskellen på de forskellige container låse?

Video overvågning

En god container lås, er altid det første man bør overvejer når man vil sikre sine værdier. Ønsker man derefter at gå et skridt videre, så kunne en ting som kamera eller video overvågning være en god mulighed at holde en stor del potentielle tyve væk. Kameraovervågning har i flere test, vist at de kan reducere chancen for indbrud med over 50%. Så det er bestemt en løsning der kunne være værd at overveje for mange. Det kræver dog ofte, der er adgang til elektricitet der hvor man har placeret sin containerenhed. Husk at vælger man en løsning inden for videoovervågning, så sørg for at den ikke gemmer optagelserne et sted, hvor tyvene nemt kan få adgang til dem. Derudover er det vigtigt at kameraet understøtter natte optagelse.

Læs også: Hvorfor vælge en pavillon special container?

Hegn

Et mobil hegn, er som regel ikke specielt dyrt, kan nemt pakkes ned og sættes op. Alligevel giver et sådant mobil hegn, en god ekstra beskyttelse idet mange tyve eller vandaler ikke gider at bruge tid på at forcerer hegnet for at nå ind til containeren. I kombination med video overvågning, er et hegn en rigtig god måde at holde langt de fleste tyve ude. Det behøver ikke være et smart og dyrt hegn, men et simpelt brugt byggeplads hegn, kan i mange tilfælde være en rigtig smart og praktisk løsning.

Døgn vagt

At have en valg der lige kommer forbi i ny og næ, kan også have en god præventiv effekt. For mange en lidt for dyr løsning, men ret ofte er containeren allerede et sted hvor der er en vagt tilknyttet. F.eks. på havne områder, eller containerlager hoteller. Er det blot til ens egne 2 til 3 containere, vil en vagt nok være en af de ting jeg ville vælge fra.

Container sikkerhed - låse, alarm, vagt eller hegn

Lys sensor

Lys sensorer er altid en god løsning. Ikke alene er den meget effektiv, i det mange tyve har det med at stikke af, når der pludselig er en kraftig projektør der lyser ned på den. Det tiltrækker altid en del opmærksomhed når lyset pludselig tændes et steder man ikke lige regner med. Derudover er det en ret billig løsning, men også en som er ret nem om omgås. Der er før set eksempler på at en simpel sten kan sætte disse her systemer ude af funktion.

Læs også: Tips til hvordan du sikre din container

Alarm

For omkring en 4-5.000 kroner kan du få en container alarm, en lille magnetisk alarm som du nemt kan placerer inde i containeren. De kommer med både åbnings sensorer, eller bevægelses sensorer. og er utrolig nemme at sætte op og pille ned igen. Lige som med lyssensoren har de en god effekt til at skræmme tyven væk på, idet mange tyve jo gerne vil have arbejdsro til at udføre deres lyssky arbejde. Problemet med alarmen er at den først er effektiv når tyven er kommet ind i containeren, så i mange tilfælde kan et alarm klistermærke have en næsten lige så god effekt.

Købe eller leje

Der er også stor forskel på om det er tale om en købe container eller en du blot har lejet. Nogle af de forskellige container låse kræver at modificerer containeren en smule, hvilke mange container udlejning firmaer ikke accepterer. Så tjek hvad du må og ikke må inden du går i gang med at sikre din container. Så ofte er det en fordel at købe, frem for at benytte sig af et tilbud

Her er en kort video som fortæller lidt om de mange special container og typer der findes.