Natur produkter mod slidgigt – Magnesium

I Danmark døjer over 300.000 personer med slidgigt i større eller mindre grad. Det er en kronisk sygdom, som nedbryder væv og brusk omkring vores led. En sygdom som ikke kan behandlers. For mange er det en smertefuld oplevelse, som gør at de dagligt har brug for smertestillende medicin.
Men hvad mange ikke ved, er at en stor del af disse kunne udskifte den usunde og til tider skadelige medicin, med nogle mere sunde alternativer som f.eks. Magnesium eller Glucosamin.

Læs mere om Magnesium og Glucosamin

Hvorfor bruge Magnesium og Glucosamin

Hverken Magnesium eller Glucosamin, har nogen smertestillende effekt. Men alligevel er begge produkter for mange en måde at reducerer deres smerte fra gigten. Magnesium er et almindeligt grundstof som findes i stor stil i jordens kappe. Faktisk så udgør den omkring 20% af massen i kappen. Det er også et produkt som mange danskere bruger som dagligt kosttilskud, da det har en positiv virkning på flere ting i kroppen, alt lige fra regulering af vores stofskifte, til at give os en bedre nattesøvn.
Nyrer undersøgelser viser også at for mange med slidgigt, kan en daglig dosis af Magnesium reducerer deres gener og smerter. Magnesium i ikke skadelig for kroppen, så skal vi op i rigtig store mænger, som kan være svære at opnå, selv ved at bruge det som kosttilskud.

Magnesium kan bruges til behandling af gigt i led

Glucosamin er baseret på sukkerarten Glukosamin. Det findes bl.a. i vores brusk i kroppen. Dog ofte i for lille mænger, hos folk der lider af slidgigt. Derfor kan et ekstra dagligt tilskud af Glucosamin, være med til at øge genopbygningen af den ødelagte brusk en smule, og dermed minimere de gener der er som følge af slidgigt.

Læs mere om Magnesium

Er det tale om meget kraftige former for slidgigt, hvor der ikke er meget brusk tilbage, så vil hverken magnesium eller glucosamin være til nogen hjælp. Her vil det være nødvendigt med den medicin som doktoren har anbefalet. Men til mange af de mere milde tilfælde, vil man i mange tilfælde kunne udskifte sin smertestillende medicin med f.eks. Magnesium og Glucosamin, som både er billigere og langt mindre skadelige for kroppen.

Hvorfor bruge magnesium som kosttilskud

Info om slidgigt

Slidgigt er den mest hyppige gigt form, hvor væv og brusk omkring vores led. Omkring 80% af folk over 50 har slidgigt i større eller mindre omfang. Det begynder med at vores bruske i leddet, så småt begynder at blive tynd og ujævn, for til sidst helt at forsvinde.
Alle vores led, kan få slidgigt, men typisk er det i hænderne, knæene og fødderne, at de fleste døjer med problemet.
Typisk vil man mærke smerterne, når ledet aktiveres efter nogen tid inaktivitet. F.eks. når man står ud af sengen, løfter hånden efter den ikke har være i brug et stykke tid. Eller begynder at gå efter at have siddet i sin lænestol en time.

Sygdommen kan ikke kures. Men symptomerne kan lindres med smertestillende medicin, eller produkter som Magnesium og Glucosamin. Begge natur produkter fås også i en økologisk udgave.
Derudover har træning og motion også en gavnlig effekt på slidgigt.

Hent vores PDF