Økologi og Den Humane Faktor – Hvordan virker økologi påvirker mennesker

De naturlige funktioner inden for økologi og mennesker bør være en perfekt pasform. Millioner af år af evolutionære proces bør har perfektioneret balancen mellem disse to faktorer. Alligevel er menneskets misforståelse af økologi på de mest basisniveauer himmelråbende. Og bliver farlig. Den store kommentar til denne misforståelse er, selvfølgelig, en neo- bevidsthed om den globale opvarmning, farlige forurenende stoffer i luft, jord og vand. Det hele begyndte med den første økologiske ubalance : antager mennesker har overherredømme over økologi. Den bedste analogi er huden, der dækker menneskelige organer. Det passer perfekt til det skelet. Så bør også mennesker passer ind i økologiske rige.

Så hvorfor er der sådan en kontradiktorisk poseren af mange mennesker, der fordømmer ethvert fremskridt i retning af at bevare økologi og balancen i naturen? Tåbe, en stor del af verdens befolkning foretrækker skyklapper til de skader deres personlige handlinger har på økologi. For mange århundreder, blev det antaget, de store oceaner var “selvrensende”. Ocean dumping var på højeste niveau. Indtil, økologi og mennesker stod over for katastrofer af farligt affald vask op på kyster, masse populationer af døde og døende fisk og sealife og den økologiske balance vippet faretruende mod enorme vandmasser sig at være forurenet, uegnet til svømning eller skaldyr til konsum. For nylig blev koralrev fundet at være at dø i undersøiske senge på grund af forurening, og stigningen i havet vandtemperaturer. Dette kan du læse mere om i vores indlæg her
Derfor er det vigtigt at få undersøgt ting som Økologi og Den Humane Faktor – Hvordan virker påvirker økologi mennesker.

Men overfaldet ikke stoppe med vandforurening. Luftforurening påvirker økologi og mennesker ved at ødelægge pro – kreative processer i en slags langsom mutation. Når skovrydning sker fra syreregn og andre farlige stoffer, den næste mest uundgåelige skridt er ubalance i økologi på fugle, insekter og andre dyr. Hvad disse skabninger foder på er ikke længere de naturlige kosten komponenter, der er nødvendige for normal vækst og formering. Mennesker se det meste af den resterende dyrelivet på planeten i en form for kontrollerbar eventyr attitude. Isbjørne søger føde tættere på menneskelige levesteder, sort og brune bjørne, ligeledes drage fordel af let fodring fra skraldespande, alle svække deres økologiske overlevelse. Jord modtager en stor procentdel af forurenende stoffer fra menneskelige livsstil med henblik på udvikling af produkter som økologisk tagpap til nyt tag, øko briketter osv. Disse økologiske briketter har en meget bedre brændværdi end almindelige træbriketter og forurener også mindre ved afbrændning end traditionel brænde gør. Det samme gælder for ovntørret brænde, som også er en meget økologisk måde at få sin varme på.

En simpel udgave af hjorte over- befolkning sender mennesker scurrying til jagt grupper “tynde besætninger “. Indfødte amerikanere og andre aboriginals vidste og forstod ivrigt respekt for økologi. Mærkeligt, med højere uddannelse, økologi og mennesker ikke længere co- habitate compatibly. Problemet dette giver, er indlysende. Kan livet på denne planet overleve uden en vis følelse af respekt for økologi ? Eller vil den menneskelige design resort til syntetisk plante-og dyreliv til at tilfredsstille deres behov? Der er stigende tegn på, at mennesker er begyndt at genoprette, hvad de har ødelagt for generationer. Beskyttelse af regnskove, for eksempel, og strengere overholdelse af planter og dyr truede arter regler. Den økologiske ligning eksisterede længe før menneskelig intelligens befalede flere rettigheder til at styre det. Det er grundlaget for misforståelse. Mennesker skal tage deres manglende evne til at styre alle facetter af økologi for at en ægte økologisk balance til at eksistere.

En anden fordel ved at benytte briketter og almindeligt ovntørret brænde, frem for el, gas, olie. Er at træer jo er en af de bedste kilder til at formindske Co2’en i luften og selvom de jo frigiver en smule Co2 under afbrænder, er det småting sammenlignet, med hvor meget co2 træerne fjerner mens de vokser op.

Kilder: