Sundhed – Vichy eller La Roche-Posay hudcreme

optimal hudpleje med Vichy eller La Roche-Posay solcreme og ansigtscreme

Vil du gerne have en sund og frisk hud? En hud som du ikke dagligt udsætter for skadelige stoffer og kemikalier. Så er det på tide at overveje hvad du udsætter din hud for. Rigtig mange af de ansigtscreme, hudcreme og andre plejeprodukter vi bruger på huden, indeholder faktisk en lang række stoffer, som mistænkes for at være hormon forstyrrende. stoffer som f.eks. Cyclopentasiloxane, der er at finde en i lang række cremer og andre pleje produkter. Cyclopentasiloxane er hvad man kalder en silikone, et produkt som primært bruges til at give produktet dens konsistens. Men ud over Cyclopentasiloxane findes der en lang række andre stoffer i vores creme, sæber og shampoo som også mistænkes for at have en skadelig effekt. Når vi siger mistænkt, er det fordi det endnu ikke er bevist at produkt er skadeligt over en årrække da der endnu ikke er lavet forsøg med det. Men fordi produkter som ligger sig tæt op af, har vist sig at være skadelige eller dyreforsøg har vist det.

Så vil man beskytte sin hud (og sig selv) på bedste måde, så bør man overveje et produkt som f.eks. Vichy, Decubal eller La Roche-Posay, som alle er produkter udviklet i samarbejde med hudlæger, for netop at få et produkt der er sundt for huden. Men er de nu også mere sunde end f.eks. de helt billige produkter? Lad os prøve at se lidt nærmere på tingene.

Går man op i helse og sundhed, så er det det ikke nok blot at spise rigtigt, og dyrke motion. Man skal også tænke på hvilke pleje produkter man udsætter huden for.

Vichy Normaderm ansigtscreme

Hvis vi ser nærmere på et af de mest populære produkter fra Vichy – Normaderm ansigtscreme, kan vi se det er tale om et produkt mod uren hud eller til sensitiv hud.
Som de selv skriver så vil denne creme – “reduktion af urenheder, markant færre forstørrede porer, samt at huden vil synes lysere, mindre rød og mere jævn”. Altså en effektiv og sund creme ifølge producenten.

Læser man de forskellige anmeldelser, så kan vi se at folk faktisk er ret tilfredse med produktet, og at det har den ønskede effekt. At give en sund og blød hud, men samtidig reducerer antallet af bumser.

Læs mere om Vichy: Brugen af special produkter for folk med sart hud.

Fordelen ved produktet, er at de efter sigende ikke skulle indeholde nogle typer af stoffer som er skadelige eller generende for huden. Så ingen farvestoffer, parabaner, parfumer eller alkohol. Derfor er det tale om en ansigtscreme som kan bruges af alle.

Få en sund og blød hud med økologiske hudprodukter.

La Roche Posay solcreme

En anden populære creme, er solcremen fra La Roche Posay kaldet La Roche-Posay Anthelios XL Sollotion SPF50. En god og behagelig creme som ikke efterlader mærker og er vandresistent. En tube med 300 ml, koster omkring 250 kroner hos med24.dk
Men er den bedre end de fleste andre solcreme, som kan fås til 50-70 kroner? Det kommer an på hvad man definere som bedre.
Er formålet blot at beskytte huden mod solens stråler, så tror jeg en 20 kroners Nivea solcreme klarer jobbet præcis lige så godt som den dyre La Roche-posay solcreme. Men har man sart hud eller vil man udgå at ens hud kommer i kontakt med potentielle skadelige stoffer, så bør man smide lidt flere penge efter et produkt som f.eks. La Roche-Posay Anthelios XL Sollotion SPF50.

Læs mere om La Roche-Posay: Sundhed og helse – hvorfor bruge La Roche Posay

Skal man absolut have de sikre mærker, som La Roche-Posay, Vichy eller Decubal, så koster det også lidt mere (i nogle tilfælde en hel del mere). Men så er man også med til at minimere hudens udsættelse for hormonforstyrrende stoffer, skadelige kemikalier osv. Men du betaler også en hel del ekstra for det.

Er det så pengene værd? Både og vil jeg sige. Til de helt små vil jeg uden tvivl benytte et mærke som La Roche-Posay, da deres hud er mere følsom og bliver nemmere påvirket. Det samme når man nærmer sig de 40, men før det vil jeg selvfølgelig gå efter en creme af en hvis kvalitet, men vil nok ikke decideret vælge en Vichy eller la Roche Posay, udelukkende på grund af, at den er mere skånsom for huden.